28 Şubat 2013 Perşembe

Klasiklerden Vazgeçemiyoruz

Sevgli arkadaşım Defne ile kendi aramızda başlattığımız klasik roman okuma listesinde yer alan iki kitabı bitirdik ve üçüncü roman olan Madame Bovary'ye başladık. Daha Şubat ayı bitmeden iki kitabı bitirmiş olmak bizde listemize beş yeni kitap daha ekleme arzusu doğurdur. Yine beş farklı ülkenin edebiyatından (elbette biri mutlaka Türk) aşağıdaki kitapları seçtik:

Jane Eyre (Charlotte Bronte)
Bahar Karları (Yukio Mişima)
Lolita (Nabokov)
Genç Werther'in Acıları (Goethe)
İnce Memed (Yaşar Kemal)

Büyük bir ihtimalle her ikimizin de kendimize koyduğu yıllık kitap okuma hedefinin çok üstünde bir sayıya ulaşacağız. Kİtaplara "Bir, iki, üç" diye sayarak aynı anda başlıyoruz. Son kitabımızda bu ana tanıklık eden arkadaşlarımız bu davranışı tuhaf (!) bulmuş olsa da biz çok eğleniyoruz. Bu hareketimizden çevremizdeki pek çok kişi etkileniyor. Hayat daha bir keyifli hale geliyor.

Kolera Günlerinde Aşk

 
Kolera Günlerinde Aşk Aylık Sözcük Hedefleri listemin Şubat Ayı kitabıydı. (Seçtiğim sözcük Aşk'tı). Bir aşk sonsuza kadar sürer mi? Hem başkalarını sevip, hem de sadece bir kadına aşık olarak yaşanır mı? Karayiplerin renkli ve kokulu dünyasında yaşanan imkansız bir aşk hikayesi. Umduğumdan fazlasını buldum.
 
Love in The Times of Cholera was my book for February in my Monthly Word Reading Challenge (I had chosen the word "Love").  Can love last forever? Can you love other women, and yet be in love with only one? An impossible love story along with Caravian colors and scents. I have found more that I was looking for.

15 Şubat 2013 Cuma



Monthly Word Challenge kapsamında ilk okuduğum kitap Ocak ayı için seçtiğim Beyaz Gemi'ydi. Yalın anlatımı, olayları bir çocuğun gözlerinden göstermedeki başarısı ile kitap beni gerçekten çok etkiledi. Kızmının okul ödevi kapsamında okduğu için olsa gerek çok sevmediği bu kitabı okumaya başlamadan önce biraz endişeliydim doğrusu. Ancak her sayfa beni karakterlere biraz daha bağladı; kendimi o korkunç soğuk coğrafyanın içinde titrerken buldum. İyi ki okumuşum.

White Ship was the book I have chosen for January of my Monthly Word Challenge. My daughter had read this book for a school project and hated it. So I was a little bit concerned before I started. But with each page I was connected with the characters and I event felt the the terrible coldness of the country. I am glad I have read it and I recommend the book for everyone.