16 Ocak 2013 Çarşamba

Sultanı Öldürmek

Tarihi dizilerin pek revaçta olduğu şu günlerde Ahmet Ümit'in Sultanı Öldürmek adlı romanını okudum. Yazdan beri okunacak kitaplar listemde yer alıyordu. Polisiye sevdiğim bir türdür. Bu nedenle zaman zaman Ahmet Ümit romanları listelerimde yer alır. Okuduğum son iki Ahmet Ümit romanı da klasik polisiye kurgusunun dışında, iki farklı zamanda geçen olayları biribirleriyle ilişkilendirerek sunuyor.  Sulatnı Öldürmek hem tarihimizin en şanlı olaylarından biri olan İstanbul'un fethini detaylı olarak anlatıyor hem de günümüzde işlenen  bir cinayetin izini sürmemizi  sağlıyor. Gerçi tarihi sahneler zaman zaman sıkıcı olmuş. Günümüzde geçen olaylarla bağı kopuyor, bunlardan bana ne dedirtiyor insana. Bir de bazı konuların unutulduğunu ve bazı cevapların romanın genel kurgusuna uygun olmayan şekilde açıklandığını düşündüm. Daha önce okuduğum Ahmet Ümit romanlarına göre daha vasat .  Kitapları değerlendirip yıldız ya da not verecek kadar iddialı olmak istemiyorum. Bu tür değerlendirmeleri gerçek kitap kurtlarına bırakıyorum. Okumanızı şiddetle tavsiye edemem ama okursanız keyif alabilirsiniz.

3 Ocak 2013 Perşembe

Monthly Keyword Reading Challenge

This year my golas are higher than ever. I have joined three book reading challenges and Monthly Keyword Readin Challenge is really the one that I am enthusiastic about. Below you can see the words for each month:
Monthly Key Words:

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket
 
I have tried to include samples from world literature and here is my preliminary list for the challenge:
 
January- The White Ship (Cengiz Aytmatov)
February- Love in the Time of Cholera (Gabriel Garcia Marquez)
March- Animal Farm (George Orwell)
April- Of Love and Shadows (Isabel Allende)
May- Last Birds (Sait .Faik Abasıyanık)
June- The Sea (John Banville)
July- Heart And Soul (Maeve Binchey)
August- Cloud Atlas (David Mithcell)
September- Lost Memoires of Jane Austen (Syrie James)
October-Death with Interruption- (Jose Saramago)
November- U is for Undertow - (Sue Grafton)
December- The Time Keeper (Mitch Albom)

1 Ocak 2013 Salı

Merhaba

Bu yıl kitaplarla ilgili bir blog başlatmnayı hedefledim. Blog dünyasında gezindikçe bu işe gönül vermiş şahane blog yazaalrı olduğunu gördüm. Aslında düşüncelerimi yazılı olarak paylaşma konusunda ne kadar becerikliyim bilemiyorum, ama okuduğum kitapları kaydetmek ve cesaretim olursa kitaplar hakkındaki fikirlerimi yazmak istiyorum.


İş arkdaşım sevgili Defne ile bu yıl beş adet klasik olmuş kitap okumaya karar verdik. İşte listemiz:

1. Doktor Jivago- Boris Pasternak
2. Madame Bovary- Gustave Flaubert
3. Aşk-ı Memnu- Halit Ziya Uşaklıgil
4. Nothanger Abbey- Jane Austen
5. Muhteşem Gatsby- F. Scot Fitzgerald

Bunun dışında evde okunmayı bekleyen kitaplar listesinden de en az oniki kitap okumayı hedefliyorum. Diğer iddia ve hedeflerimden daha sonra bahsedeceğim.

İnşallah bu blogu sürdürmeyi başarırım.